Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ EKASK PLUS+, ΣΤΙΣ 5 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ – ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

Με υπερηφάνεια αλλά και υψηλό αίσθημα περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης, ανακοινώνουμε ότι , η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (E.KA.Σ.Κ.) με την ένταξή της στην παγκόσμια Σύμβαση-Πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, ως ο πρώτος Ελληνικός αθλητικός φορέας που συμμετέχει στην πρωτοβουλία  «Αθλητική Δράση για το Κλίμα»,

 καλεί τους αθλητικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο να αναγνωρίσουν τη συμβολή του αθλητικού τομέα στην κλιματική αλλαγή και να αναλάβουν την ευθύνη να αγωνιστούν για την κλιματική ουδετερότητα.

Με την υπογραφή του Πλαισίου της Δράσης, η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. δεσμεύτηκε να εργαστεί σύμφωνα με τις πέντε βασικές αρχές που κατοχυρώνονται στο Πλαίσιο και στους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων για την:

1) Προώθηση μεγαλύτερης περιβαλλοντικής ευθύνης

2) Μείωση της συνολικής επίπτωσης του αθλητισμού στο κλίμα

3) Εκπαίδευση για κλιματικές δράσεις

 4) Προώθηση βιώσιμης και υπεύθυνης κατανάλωσης

5) Υποστήριξη της Δράσης για το κλίμα μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας μας

Η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχει ήδη συστήσει επιτροπή περιβαλλοντικών και κοινωνικών δράσεων, με τον διακριτικό τίτλο «EKASK Plus+».

Επιστημονικός συνεργάτης του τομέα, ΕKASK PLUS +, είναι ο κ. Ζαχαρίας Σταγάκης ,  Σύμβουλος Αθλητικής και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Νικόλαος Μιχάκης έχει αναλάβει το εικαστικό κομμάτι προβολής,  ο κ. Απόστολος Ανυφαντάκης την διοικητική υποστήριξη, τον συντονισμό και την εφαρμογή του πλάνου δράσης, στη βάση της Ατζέντας 2030 του Ο.Η.Ε. για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και ο κ. Χαράλαμπος Μαρκάκης την διοικητική υποστήριξη.